Keczup
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Szablon:T jeden ze znanych sosów, odwieczny rywal musztardy, błędnie uznawany za warzywo.
Rodzaje keczupu
- Szablon:T najczęstszy rodzaj keczupu w PRL-u.
- Szablon:T sama nazwa wskazuje. A każda taniocha, w smaku jest równa gównu.
- Szablon:T pierwszy rodzaj keczupu. Made in China.
Jak powstaje?
- Keczup pomidorowy – Przede wszystkim trzeba mieć dobre. Dobry keczup ze złych pomidorów jest do dupy. Tak samo jak zły z dobrych. Potem słodzi sobie sosik by móc mu dosolić i marynować go w occie. Po czym zagęszczamy, „angielszczymy”, zmuszamy do płaczu i przyprawiamy. Na koniec pasteryzujemy i keczup Pudliszki jest gotowy do dodania do frytek.
- Keczup rybny – Przede wszystkim pamiętaj o Świętej Zasadzie Sosu – „jeśli składniki są chujowe, to i sos jest chujowy”. Teraz dajemy Sardynki, cebulę, Dofasolimy i gotowe. Aaaaa, i nie zapomnij o ziółku!
- Tani keczup – To jest bananalnie proste, jak bułka z czekoladą i bitą śmietaną. Wystarczy pokolorować wodę na czerwono i dolać ją do mąki ziemniaczanej.
Miksy
- Szablon:T połączenie keczupu i musztardy. Idealny na grilla.
- Szablon:T mieszanka keczupu pikantnego i tabasco. Stworzony dla Pro Extreme.
- Szablon:T stworzony z keczupu łagodnego i majonezu. Dodawany do jajek
- Szablon:T to samo, co wyżej, tyle że zamiast majonezu używa się jego kieleckiej odmiany.
- Szablon:T po prostu łagodny keczup, musztarda, ostry sos, sok z awokado i cynamon. Przyrządzony przez anonimowego geniusza kulinarnego.