Keczup

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 11:55, 10 lip 2017 autorstwa NikoMiku (dyskusja • edycje) (Wycofano ostatnie edycje autorstwa 31.178.39.188; przywrócono ostatnią wersję autorstwa 79.173.63.172.)

Ketchup (również ketchup, keczap, dżem pomidorowy) – jeden ze znanych sosów, odwieczny rywal musztardy, błędnie uznawany za warzywo.

Rodzaje keczupu

  • Pomidorowy – najczęstszy rodzaj keczupu w PRL-u.
    • Łagodny – dla bobasów. Gwarancja, że nie sparzysz sobie języka.
    • Pikantny – często mylony z innym ostrym sosem, tylko dla hardkorów. Prawdziwi Pro umieją zjeść cały keczup bez picia czegokolwiek.
  • Tani keczup – sama nazwa wskazuje. A każda taniocha, w smaku jest równa gównu.
  • Rybny – pierwszy rodzaj keczupu. Made in China.
  • Tortex – wbrew panującej opinii nie jest to typowy tani ketchup, lecz rodzaj niespotykany w swoim gatunku. Może nawet zawierać śladowe ilości pomidorów!

Jak powstaje?

Miksy

Zobacz też