Krówka ciągutka

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
To jest najnowsza wersja artykułu edytowana „17:44, 13 maj 2022” przez „Ryk (dyskusja • edycje)”.
(różn.) ← przejdź do poprzedniej wersji • przejdź do aktualnej wersji (różn.) • przejdź do następnej wersji → (różn.)
Krówki ciągutki
Papierek

Krówka ciągutka zwana również mordoklejką – niby taki zwyczajny, krówkowy cukierek, słynący z niesamowitej zdolności sklejania zębów, gębów, palców jak również przypadkowo napotkanych kartek i ubrań. Do tej pory tajemnicą jest dlaczegóż to nazywany jest batonem. Istnieją przypuszczenia, że ma to jakiś związek z klejem Baton.

Jedzenie krówki[edytuj • edytuj kod]

Jedzenie takiej krówki jest prawdziwą sztuką i wymaga specjalnych umiejętności. Tylko nielicznym udało się nie ubrudzić podczas jej jedzenia. Najczęściej wszelkie próby odgryzienia kawałka kończą się rozciąganiem krówki w nadziei, że w końcu się rozerwie.

Prawdy i ciekawostki o krówce ciągutce[edytuj • edytuj kod]

Skład krówki ciągutki[edytuj • edytuj kod]

  • cukier;
  • syrop skrobiowy;
  • mleko w proszku;
  • serwatka w proszku;
  • margaryna;
  • aromat identyczny z naturalnym: śmietankowy, syntetycznie aromatyzowane: etylowanilina;
  • może zawierać śladowe ilości krówki orzechów arachidowych.

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]