Ryba po żydowsku: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (ort.)
Linia 1: Linia 1:
[[Plik:Gefilte Fish.jpg|250px|thumb|Shalom!]]
[[Plik:Gefilte Fish.jpg|250px|thumb|Shalom!]]
{{cytat|Odcinamy rybie łeb, wyłupiamy oczy i skrobiemy ości kozikiem. Ważne, by zrobić to w takiej kolejności, ponieważ inaczej ryba może stracić swój niepowtarzalny aromat.|[[Robert Makłowicz]] podczas przygotowywania posiłku}}
{{cytat|Odcinamy rybie łeb, wyłupiamy oczy i skrobiemy ości kozikiem. Ważne, by zrobić to w takiej kolejności, ponieważ inaczej ryba może stracić swój niepowtarzalny aromat.|[[Robert Makłowicz]] podczas przygotowywania posiłku}}
'''Ryba po żydowsku''' – jeden z najważniejszych elementów narodowej kuchni [[Izrael]]skiej. Przepis został odnaleziony przez słynnego i utalentowanego kucharza, [[Robert Makłowicz|Roberta Makłowicza]], w tajnych archiwach niemieckich, podczas jednej z jego licznych podróży.
'''Ryba po żydowsku''' – jeden z najważniejszych elementów narodowej kuchni [[Izrael|izraelskiej]]. Przepis został odnaleziony przez słynnego i utalentowanego kucharza, [[Robert Makłowicz|Roberta Makłowicza]], w tajnych archiwach niemieckich, podczas jednej z jego licznych podróży.


== Przygotowanie ==
== Przygotowanie ==

Wersja z 14:27, 12 cze 2022

Shalom!

Odcinamy rybie łeb, wyłupiamy oczy i skrobiemy ości kozikiem. Ważne, by zrobić to w takiej kolejności, ponieważ inaczej ryba może stracić swój niepowtarzalny aromat.

Robert Makłowicz podczas przygotowywania posiłku

Ryba po żydowsku – jeden z najważniejszych elementów narodowej kuchni izraelskiej. Przepis został odnaleziony przez słynnego i utalentowanego kucharza, Roberta Makłowicza, w tajnych archiwach niemieckich, podczas jednej z jego licznych podróży.

Przygotowanie

Zobacz też