Słonina: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Revert: Wersja z 19:55, 16 mar 2017 (marne). Anulowano wersję użytk. Gapcio Gapcioszewicz)
Linia 14: Linia 14:
* Można na niej usmażyć mięso;
* Można na niej usmażyć mięso;
* Albo otruć [[Teściowa|teściową]];
* Albo otruć [[Teściowa|teściową]];
* Podobno jest jadalna, ale lepiej nie ryzykować;
* Nie jest samicą słonia;
* Nie jest samicą słonia;
* Można z niej zrobić coś, co zwie się smalcem;
* Można z niej zrobić coś, co zwie się smalcem;

Wersja z 16:14, 12 mar 2019

Słownik
Zobacz w słowniku:
słonina

Słoninasubstancja nieznanego pochodzenia. Nazwa wskazuje, że ma coś wspólnego ze słoniem, ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest świnia, a jeszcze inni twierdzą, że wykopuje się ją w kopalni. Są też tacy, co uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią zrobić z niej skwarki.

W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu debili śmiałków próbowało odkryć tę tajemnicę, lecz wszyscy przypłacili to życiem. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, lecz nie możemy być do końca pewni…

Właściwości

  • Odstrasza muchy i komary;
  • Idealny pokarm dla ptaków na zimę;
  • Jest świetnym lekiem na kaca;
  • Podobno ma coś wspólnego z boczkiem;
  • Można ją rozpuścić na patelni;
  • Można nią gibać;
  • Brzydko pachnie;
  • Można na niej usmażyć mięso;
  • Albo otruć teściową;
  • Nie jest samicą słonia;
  • Można z niej zrobić coś, co zwie się smalcem;
  • Podobno nie można jej spalić;
  • Podobno jeśli przyłoży ją się do policzka, stanie się brązowy.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.