Słonina: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Polskacafe (dyskusja • edycje) M (Revert: Wersja z 19:55, 16 mar 2017 (marne). Anulowano wersję użytk. Gapcio Gapcioszewicz) |
(→Właściwości: ciach) |
||
Linia 14: | Linia 14: | ||
* Można na niej usmażyć mięso; |
* Można na niej usmażyć mięso; |
||
* Albo otruć [[Teściowa|teściową]]; |
* Albo otruć [[Teściowa|teściową]]; |
||
* Podobno jest jadalna, ale lepiej nie ryzykować; |
|||
* Nie jest samicą słonia; |
* Nie jest samicą słonia; |
||
* Można z niej zrobić coś, co zwie się smalcem; |
* Można z niej zrobić coś, co zwie się smalcem; |
Wersja z 16:14, 12 mar 2019
Słonina – substancja nieznanego pochodzenia. Nazwa wskazuje, że ma coś wspólnego ze słoniem, ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest świnia, a jeszcze inni twierdzą, że wykopuje się ją w kopalni. Są też tacy, co uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią zrobić z niej skwarki.
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu debili śmiałków próbowało odkryć tę tajemnicę, lecz wszyscy przypłacili to życiem. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, lecz nie możemy być do końca pewni…
Właściwości
- Odstrasza muchy i komary;
- Idealny pokarm dla ptaków na zimę;
- Jest świetnym lekiem na kaca;
- Podobno ma coś wspólnego z boczkiem;
- Można ją rozpuścić na patelni;
- Można nią gibać;
- Brzydko pachnie;
- Można na niej usmażyć mięso;
- Albo otruć teściową;
- Nie jest samicą słonia;
- Można z niej zrobić coś, co zwie się smalcem;
- Podobno nie można jej spalić;
- Podobno jeśli przyłoży ją się do policzka, stanie się brązowy.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.