Słonina: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Józef Piłsudski. Autor wycofanej wersji to Lord Veider.)
(ciach ciach)
Linia 2: Linia 2:


W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Amerykańscy naukowcy|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili to życiem]]. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, ale nie możemy być do końca pewni...
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu <del>[[Amerykańscy naukowcy|debili]]</del> śmiałków próbowało odkryć tę [[Tajemnica|tajemnicę]], lecz wszyscy [[Śmierć|przypłacili to życiem]]. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, ale nie możemy być do końca pewni...

== Legenda słoniny ==
Legenda głosi, że dawno temu, przed pierwszymi murzynami na ziemi żyły niezwykłe stworzenia zwane słoninami. Przypominały po trochu świnie, po trochu słonie, ale za cholerę nie wiedziały jak się rozmnażać. Kiedy na tamte ziemie przybyli <del>[[nygusi]]</del> nasi kochani przodkowie, wytępili całą słoninę i pędzili z niej najlepszy pod słońcem [[bimber]]ek, ale wychlali go w tydzień (wciąż nieznany jest przepis na ten niebiański napój przepis). Resztę natomiast skitrali i [[Kampowanie|skampili się]] gdzieś między skałami. Niedobitki słonin [[Morderstwo|wyrżnęły]] ich w nocy, a po skitranych resztkach ślad zaginął...


== Właściwości ==
== Właściwości ==
Linia 18: Linia 15:
* Podobno jest jadalna, ale lepiej nie ryzykować.
* Podobno jest jadalna, ale lepiej nie ryzykować.
* Nie jest samicą słonia.
* Nie jest samicą słonia.
* Można z niej zrobić coś, co zwie się smalcem.
* Jest miękka jak gluty takie z nosa słonia.
* Można z niej zrobić coś zwane smalcem.


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}

Wersja z 22:21, 21 cze 2014

Szablon:T substancja nieznanego pochodzenia. Nazwa wskazuje, że ma coś wspólnego ze słoniem, ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest świnia. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki.

W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukrywany. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu debili śmiałków próbowało odkryć tę tajemnicę, lecz wszyscy przypłacili to życiem. Jeden z nich przed śmiercią zapisał na kawałku świńskiej skórki swoją tezę, ale nie możemy być do końca pewni...

Właściwości

  • Odstrasza muchy i komary.
  • To idealny pokarm dla ptaków na zimę.
  • Jest świetnym lekiem na kaca.
  • Podobno ma coś wspólnego z boczkiem.
  • Można ją rozpuścić na patelni.
  • Można nią gibać i przy tym mówić „GIBIEMY SŁONINĘ!!!”
  • Brzydko pachnie.
  • Można na niej usmażyć mięso.
  • Albo otruć teściową.
  • Podobno jest jadalna, ale lepiej nie ryzykować.
  • Nie jest samicą słonia.
  • Można z niej zrobić coś, co zwie się smalcem.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.