Krówka ciągutka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Wycofano ostatnie edycje autorstwa 81.190.233.208; przywrócono ostatnią wersję autorstwa Ostrzyciel.) Znacznik: rewert |
|||
Linia 24: | Linia 24: | ||
* aromat identyczny z naturalnym: śmietankowy, syntetycznie aromatyzowane: etylowanilina; |
* aromat identyczny z naturalnym: śmietankowy, syntetycznie aromatyzowane: etylowanilina; |
||
* może zawierać śladowe ilości <del>krówki</del> orzechów arachidowych. |
* może zawierać śladowe ilości <del>krówki</del> orzechów arachidowych. |
||
== Zobacz też == |
|||
* [[Cukierek z alkoholem]] |
|||
* [[Kopalnioki]] |
|||
* [[M&M's]] |
|||
* [[Shock]] |
|||
* [[Skittles]] |
|||
{{Jedzenie}} |
{{Jedzenie}} |
Wersja z 19:48, 4 kwi 2020
Krówka ciągutka zwana również mordoklejką – niby taki zwyczajny, krówkowy cukierek, słynący z niesamowitej zdolności sklejania zębów, gębów, palców jak również przypadkowo napotkanych kartek i ubrań. Do tej pory tajemnicą jest dlaczegóż to nazywany jest batonem. Istnieją przypuszczenia, że ma to jakiś związek z klejem Baton.
Jedzenie krówki
Jedzenie takiej krówki jest prawdziwą sztuką i wymaga specjalnych umiejętności. Tylko nielicznym udało się nie ubrudzić podczas jej jedzenia. Najczęściej wszelkie próby odgryzienia kawałka kończą się rozciąganiem krówki w nadziei, że w końcu się rozerwie.
Prawdy i ciekawostki o krówce ciągutce
- Ciągną się jak pociągi za komuny.
- Krówki ciągutki są bardzo potrzebne w szkole, służą m.in. do pisania po nich na lekcji, a także do jedzenia.
- Warto jest zamiast cukierków przynieść do szkoły na urodziny krówki ciągutki – wszyscy będą je żarli przez pół lekcji i nikt nie będzie mógł się odezwać.
- Prawdziwą krówkę ciągutkę zawsze nazywamy batonem. Bo tak jest napisane na opakowaniu.
- Nigdy nie wiadomo, czy krówka nie jest czasem przeterminowana, gdyż data ważności podawana jest tylko na opakowaniu zbiorczym.
- Krówka ciągutka w piórniku może posłużyć także za ściągę.
- Potrafi również odkleić plombę z zęba.
Skład krówki ciągutki
- cukier;
- syrop skrobiowy;
- mleko w proszku;
- serwatka w proszku;
- margaryna;
- aromat identyczny z naturalnym: śmietankowy, syntetycznie aromatyzowane: etylowanilina;
- może zawierać śladowe ilości
krówkiorzechów arachidowych.