Ameryk

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Szablon:Tjest przeciwieństwem Europu. Pierwiastek wykrył w 1492 roku Krzysztof Kolumb, wytworzył go Glenn Theodore Seaborg w roku 1944, a wykorzystał Ronald McDonald do produkcji kanapek. Nazwa Ameryku pochodzi od najbardziej zaludnionego i najbardziej brudnego kraju świata USA. Jest to jeden z nielicznych pierwiastków, który ludzie konsumują 24h/dobę 7 dni w tygodniu.

Właściwości

Wzór sumaryczny Hamburgera

Ameryk łączy się z niewielką ilością mieszanek pieniężno-tłuszczowych.

Podczas połączenia z tymi pierwiastkami Ameryk wywiera na organizmie stojący w promieniu 50m pragnienie, głód, otyłość i nadmierną głupotę. Organizmy (jak ludzie) lgną do tego jak muchy do gnoju.

Rodzaje organizmów podatnych na Ameryk

Plik:Amerykanie.JPG
Skutki jedzenia Ameryku

Organizmy podatne na skutki ameryku to zazwyczaj ludzie (choć nie tylko). Na ogół są to osobniki wieku od lat 6 do lat ponad 100. Wymienione poniżej rasy ludzi to ułożone w kolejności malejącej organizmy podatne na Ameryk (w procentach ilości ogólnego posiłku dziennego)

UWAGA! Ameryk jest bardzo niebezpieczny w dużych ilościach.

Niebezpieczeństwa

  • Otyłość
  • Nadmierna głupota
  • Smród
  • Brak erekcji
  • Zanik mózgu
  • Buszowanie
  • Kibicowanie Południowym Emiratom Arabskim
  • Siedzenie w McDonaldzie



Oznaczenia kolorów
metale
lantanowce
aktynowce
gazy szlachetne
niemetale
półmetale