Andreas Küttel: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M
Linia 9: Linia 9:


Generalnie Andreas zaliczał się do dobrych skoczków. W [[2006]] był trzeci w PŚ, a w [[2009]] roku Andi był nawet mistrzem świata. Nagły skok formy spowodowany był wyhodowaniem w zapadłych dolinach szwajcarskich [[Alpy|Alp]] specjalnego gatunku sera, który po przetrawieniu dawał skoczkowi właściwości odrzutowe. Niestety, ser został w tajemniczych okolicznościach wykradziony, a jego śladowe ilości wykryto w organizmie [[Gregor Schlierenzauer|Gregora Schlierenzauera]]. W 2011 z powodu wieku i beznadziejnych wyników zakończył karierę.
Generalnie Andreas zaliczał się do dobrych skoczków. W [[2006]] był trzeci w PŚ, a w [[2009]] roku Andi był nawet mistrzem świata. Nagły skok formy spowodowany był wyhodowaniem w zapadłych dolinach szwajcarskich [[Alpy|Alp]] specjalnego gatunku sera, który po przetrawieniu dawał skoczkowi właściwości odrzutowe. Niestety, ser został w tajemniczych okolicznościach wykradziony, a jego śladowe ilości wykryto w organizmie [[Gregor Schlierenzauer|Gregora Schlierenzauera]]. W 2011 z powodu wieku i beznadziejnych wyników zakończył karierę.

{{stubskok))


{{Skoczkowie}}
{{Skoczkowie}}

Wersja z 17:35, 11 paź 2012

Siekacze i ich Andreas

Andreas Küttel (wym. Kyuttel, Kittel, Kyttel, Kuttel, Kuytel lub Kojttel, ur. 25 kwietnia 1979 w Einsiedeln) – szwajcarski skoczek narciarski, zwany popularnie „Sernikiem”. Uważa się za popularnego, a skoczkowie ogłosili go swoim rzecznikiem. Gdy któryś z nich ma jakąś sprawę do Hofera albo sędziego, to posyła doń Andreasa, który z uśmiechem na ustach ponegocjuje.

Andreas Küttel pochodzi w prostej linii od wiewiórki, za czym przemawiają dwa argumenty:

  • nadnaturalnej wielkości siekacze (tzw. „jedynki”),
  • zamiłowanie do skakania.

Inna teoria dotycząca jego siekaczy mówi, że w młodości karmiony był wyłącznie serem szwajcarskim, a jego uzębienie naturalnie dostosowało się do konieczności wgryzania w rzeczony.

Generalnie Andreas zaliczał się do dobrych skoczków. W 2006 był trzeci w PŚ, a w 2009 roku Andi był nawet mistrzem świata. Nagły skok formy spowodowany był wyhodowaniem w zapadłych dolinach szwajcarskich Alp specjalnego gatunku sera, który po przetrawieniu dawał skoczkowi właściwości odrzutowe. Niestety, ser został w tajemniczych okolicznościach wykradziony, a jego śladowe ilości wykryto w organizmie Gregora Schlierenzauera. W 2011 z powodu wieku i beznadziejnych wyników zakończył karierę.

{{stubskok))